AVSTRIJSKA IN SLOVENSKA KOROŠKA
Topla kmetija - AVSTRIJSKA IN SLOVENSKA KOROŠKA

AVSTRIJSKA IN SLOVENSKA KOROŠKA

PROGRAM:

1. DAN
Odhod avtobusa ob 6. uri, vožnja po avtocesti mimo Ljubljane do Kranjske Gore, kjer naredimo krajši postanek ob kavi. Pot nas vodi skozi Rateče do Trbiža, sledi krajši ogled mestnega jedra. Zatem nadaljujemo potepanje v Avstrijo, kjer obiščemo doline Zila, Rož in Podjuna. Vožnja mimo Beljaka do gradu Landsnkron, kjer se nam odpira lep razgled na Beljak in okolico. Ob Vrbskem jezeru nas pot vodi do Otoka Maria Woerth, ki sodi med najstarejša krščanska naselja na Koroškem. Sledi vožnja mimo Celovca ob reki Dravi do Pliberka, kjer naredimo krajši postanek. Pot nas pripelje skozi Holmec na slovensko Koroško. V vasi Šentanel se namestimo na turistični kmetiji. Možna je tudi namestitev v enem od penzionov ali hotelov na Koroškem. Gostitelji nam pripravijo večerjo. Večerni program po želji skupine. Počitek.

2. DAN
Po zajtrku zapustimo Šentanel in se zapeljemo do Mežice, kjer obiščemo Rudnik Mežica. S pravim rudarskim vlakcem se zapeljemo v osrednji rudniški izkop Moring, kjer izvemo vse o rudarjenju pod Peco. Obisk rudnika je pravo doživetje. Pot nadaljujemo skozi Ravne in Dravograd do vasi Gortina, kjer se začne spust splava po reki Dravi. Na splavu spoznamo tradicijo splavarstva, flosarske frajle nas pogostijo s flosarsko malico, doživimo flosarski krst in na zabaven način nam predstavijo splavarjenje. Pot proti domu nas pelje skozi Slovenj Gradec, kjer naredimo postanek za sprehod po mestnem jedru. Vožnja proti domu s krajšimi postanki. Prihod v domači kraj v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:

  • 155 EUR pri udeležbi 30 oseb
  • 142 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 134 EUR pri udeležbi 50 oseb

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine, oglede po programu, vodenje, pol penzion na turistični kmetiji ali penzionu, vstopnino v Rudnik Mežica, splavarjenje s programom in malico, stroške agencije, zavarovanje in davek.

Doplačilo: enoposteljna soba 12 EUR.


Vstopnice

134,00€

You must log in or register to make a booking.

Nalagam zemljevid ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]