GORICA in GORIŠKA BRDA
Slike Brda Colja 1 006 - GORICA in GORIŠKA BRDA

GORICA in GORIŠKA BRDA

PROGRAM:

Odhod avtobusa ob 7. uri iz domačega kraja. Vožnja po avtocesti mimo Postojne v Vipavsko dolino. Prvi postanek naredite v Vipavi, kjer se sprehodite po starem mestnem jedru. Pot nadaljujete do Vipavskega Križa, tipične kraške vasice s kapucinskim samostanom in bogato knjižnico. Sledi razlaga in ogled knjižnice.
Vožnja do Nove Gorice, kjer se z avtobusom popeljete po Erjavčevi ulici, ki danes spet povezuje obe Gorici. Obiščete Trg Evrope in muzej Meja na Goriškem, ki nazorno prikaže burna dogajanja po koncu druge svetovne vojne, ko je meja nečloveško posegal v usodo malega človeka. V Kostanjevici obiščete grobnico Burbonov, Škrabčevo knjižnico in vrt Burbonk. Sledi kosilo v enem izmed gostišč.

Med vožnjo v Goriška Brda skozi Solkan naredite postanek pri Solkanskem mostu, ki je pravi tehniški dosežek. V vasi Gonjače se vstavite pri razglednem stolpu. Z vrha stolpa se odpira lep razgled po Briških gričih tja do Tržaškega zaliva. Nato se odpravite do srednjeveške vasi Šmartno. V spremstvu vodnika se sprehodite po ozkih ulicah, obiščete cerkev sv. Martina, hišo kulture, kjer so vedno zanimive razstave in na koncu spoznate še »Briško hišo«, ki je pravi etnološki muzej. Domačini vam ponudijo pravo briško kapljico (degustacija 3 vrst vin in manjši prigrizek). Ob koncu dneva zapustite Goriška Brda in se po avtocesti vrnete v domači kraj.

CENA NA OSEBO

  • 42 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 40 EUR pri udeležbi 50 oseb
  • 38 EUR pri udeležbi 58 oseb

Cena vključuje:
avtobusni prevoz, vodenje, oglede po programu, vstopnino v Kostanjevici, ogled Briške hiše, degustacijo (3 vrste vina), pozno kosilo, zavarovanje, stroške agencije in davek.


You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]