NOTRANJSKA: ZGODBE IZ OSRČJA SLOVENIJE
2014 Cernisko jezero Slovenia - NOTRANJSKA: ZGODBE IZ OSRČJA SLOVENIJE

NOTRANJSKA: ZGODBE IZ OSRČJA SLOVENIJE

PROGRAM

1. DAN
Zbor na Uncu z vodnikom ob 8.00 in vožnja do Planine, kjer si ogledamo furmansko naselje, Planinsko polje s svojimi kraškimi pojavi in Planinsko jamo, v kateri je sotočje dveh krakov reke Ljubljanice. Nato vožnja do Postojne in ogled Vivarija Proteusa, ki vam na sodoben način predstavi Kras. Prosti čas in kosilo ali malica po želji, nato pa vožnja Rakovega Škocjana. V popoldanskem času ogled parka in njegovih naravnih znamenitosti ali možnost najema koles in kolesarskega izleta (okoli Cerkniškega jezera; ogled Otoka – edine otoške vasi v Sloveniji, Jamskega zaliva, Zadnjega kraja, požiralnikov male in velike Karlovščice). Vožnja do hotela, večerja, počitek in nastanitev.

2. DAN
Zajtrk, nato pa ob 8.30 odhod izpred hotela, sledi vožnja skozi Zelše, kjer si ogledamo Zelško cerkev, do Cerknice. Ogledamo si staro trško jedro, nato pa sledi izlet na Slivnico. Kosilo ali malica v Domu na Slivnici in kratek postanek (sprehod do vrha in podpis v knjigo ter ogled »Coprniške jame«), nato spust nazaj v Cerknico, kjer nas pričaka avtobus. Odpeljemo se do Dolenje vasi in si v Jezerskem hramu ogledamo maketo z multivizijo Cerkniškega jezera, ki nam prikaže jezero v vseh letnih časih. Sledi vožnja z lojtrnikom okoli jezera, ogled čebelnjaka, ob zaključku dneva pa po želji tematski večer – prikaz žganjekuhe in degustacija likerjev. Povratek v hotel, večerja in počitek.

3. DAN
V hotelu zajtrk, spakiramo svoje stvari in zbor pred hotelom ob 9.00. Nato vožnja skozi Grahovo in Gornje jezero do gradu Snežnik, kjer si ogledamo grad in čudovite muzejske zbirke. Sledi vodeni ogled Križne jame in vožnja s čolnom po prvem jezeru. Nato se odpeljemo na Bloke in imamo kosilo v gostišču Miklavčič ali pa malico. Po želji se vam lahko predstavi izdelovalec bloških smuči, nato pa vožnja čez Cajnarsko dolino, postanek pri enem od starih mlinov in povratek na Unec, kjer se poslovimo od vodnika.

CENA NA OSEBO:

 • 95,00 EUR pri udeležbi 30 potnikov
 • 82,00 EUR pri udeležbi 40 potnikov
 • 78,00 EUR pri udeležbi 45 potnikov

OBVEZNO DOPLAČILO ZA POLPENZION (večerja, nočitev, zajtrk, turistična taksa)

NA OSEBO:

 • Dom na Slivnici 17 EUR/os na noč
 • Bungalov Pivka Jama 20 EUR/os na noč
 • Hotel Jama Postojna 25 EUR/os na noč
 • Šport Hotel Postojna 30 EUR/os na noč

* V času od 1.7. do 31.8. so cene za namestitev v Šport hotelu, hotelu Jama in Bungalovih Pivka jama 20% višje.

DOPLAČILA PO ŽELJI SKUPINE na osebo:
Najem koles 3 EUR za 1 uro
Predstavitev izdel. bloških smuči 1,5 EUR
Prikaz žganjekuhe z degustacijo 2,5 EUR

Malica od 3,5 do 4 EUR na osebo
Kosilo od 7 do 11 EUR na osebo


You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

  Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

  [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]