RIBNIŠKO-KOČEVSKO
Ribnica grad1 - RIBNIŠKO-KOČEVSKO

RIBNIŠKO-KOČEVSKO

PROGRAM:

Odhod avtobusa ob 7. uri iz domačega kraja. Vožnja čez Bloško planoto, do Nove Štifte, kjer obiščete eno najlepših baročnih cerkva v Sloveniji. Po prihodu v Ribnico se najprej sprehodite po starem mestnem jedru. Sledi obisk muzeja Miklovo hišo, kjer spoznate: dejavnost suhorobarjev in lončarjev, ribniško zgodovino, boj krvavi zoper čarovniško zalego, kovaško dejavnost…
Po želji lahko obiščete izdelovalca suhe robe (doplačilo za ogled). V turističnem centru so vam na voljo izdelki in spominki iz ribniške doline (suha roba, lončarstvo…). Pot vas vodi do Kočevja, kjer naredite krajši postanek za sprehod po mestnem jedru. V popoldanskih urah nadaljujete vožnjo v dolino reke Kolpe. Obiščete eno najmanjših slovenskih občin Kostel. Postanek pri gradu Kostel, ki se mogočno dviga nad kolpsko dolino. Vožnja ob reki Kolpi proti Osilnici, v dolino Petra Klepca. Postanek pri kovačiji Gorše, kjer si ogledate manjši muzej kovaštva. V Osilnici vas v gostilni Kovač čaka pozno kosilo. Po dobrem obedu in postanku vožnja proti domu.

Možne so spremembe programa po želji skupine

CENA NA OSEBO

  • 50 EUR pri udeležbi 20 oseb
  • 43 EUR pri udeležbi 30 oseb
  • 39 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 37 EUR pri udeležbi 50 oseb

V ceni je vključeno: avtobusni prevoz, ogledi po programu, vodenje, vstopnina v ribniški muzej, kosilo,vstopnina v kovačijo, stroški agencije, zavarovanje in davek.

DOPLAČILO: obisk pri suhorobarju

.


You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]