URŠULA, dvodnevni izlet
17070990 - URŠULA, dvodnevni izlet

URŠULA, dvodnevni izlet

PLANINA-PLANINSKA JAMA-VIVARIJ PROTEUS-PREDJAMSKI GRAD-POSTOJNA 

RAKOV ŠKOCJAN-ZELŠE-CERKNIŠKO JEZERO-CERKNICA-LOŠKA DOLINA-BABNO POLJE

1. DAN

Na Uncu vas pozdravi lokalni vodnik in vas odpelje do Planinskega polja. Med sprehodom po Planini seznanite z zanimivim furmanskim naseljem. V spremstvu jamskih vodnikov se podate v suhi del Planinske jame. Med obiskom spoznate več kraških pojavov in si ogledate sotočje dveh krakov reke Ljubljanice. Sledi vožnja proti Postojni. Obiščete Vivarij Proteust, ki vam na sodoben način predstavi Kras. Po ogledu se ustavite v Postojni za malico ali kosilo. V preostanku dneva obiščete še Predjamski grad. Namestite se v hotelu, bungalovih ali koči (glej doplačila). Večerjate in zaključite program po želji skupine. Sledi nočni počitek.

2. DAN

Po zajtrku zapustite gostitelje in nadaljujete vožnjo do Rakovega Škocjana. Sledi ogled kraških znamenitosti (Veliki naravni most, reka ponikalnica, Mali naravni most…). Pot izleta vodi do vasi Zelše, kjer si ogledate cerkev sv. Volbenka. Nato se odpeljete do Dolenjega Jezera na obisk Jezerskega hrama, kjer vas pričakuje maketa z multivizijo Cerkniškega polja, ki vam prikaže jezero v vseh letnih časih. V spremstvu vodnika se sprehodite do obale jezera kjer vam razkrije nekaj skrivnosti o tem kraškem fenomenu. V Cerknici obiščete staro trško jedro. Po ogledu je na vrsti postanek za malico ali kosilo po vaši želji. V preostanku dneva obiščete še pristavo Gradu Snežnik, ki leži v idiličnem okolju snežniških gozdov. V grajski pristavi sta vam na ogled zbirka gozdnih živali in Polharski muzej. Na koncu obiščemo še Babno Polje, kraj, kjer so izmerili najnižjo temperaturo v Sloveniji (-39 stopinj C). Pri domačinu obiščete meteorološko postajo. Sledi vožnja proti domu, na Uncu se poslovite od vodnika.

Po želji skupine lahko spoznamo Notranjsko v obratnem vrstnem redu.

Cena je izračunana za udeležbo 40 oseb in vključuje: vodenje po programu, vstopnino za obisk Planinske jame, Vivarija Proteus, Predjamskega gradu, in Jezerskega hrama, vstopnino za obisk Polharskega muzeja, stroške agencije, zavarovanje in davek.

OBVEZNO DOPLAČILO ZA POL PENZION (večerja, nočitev, zajtrk, taksa) NA OSEBO:
Cena od 24 EUR do 39 EUR odvisno od termina, vrste sobe in hotela oz. penziona. Možnost namestitve: TURISTIČNA KMETIJA, DOM NA SLIVNICI, BUNGALOVI PIVKA JAMA, HOTEL KRAS, HOTEL JAMA POSTOJNA, ŠPORT HOTEL POSTOJNA, HOTEL RAKOV ŠKOCJAN…

Doplačilo po želji skupine: večerni program, malica ali kosilo.


Ticket Type Cena Prostori
ODRASLI
Skupine upokojencev imajo 5 % popust.
62,00€
ŠOLE 50,00€

You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]