IDRIJA – ŠKOFJA LOKA
Idrija Tourism active Idrija Cerkno2 - IDRIJA - ŠKOFJA LOKA

IDRIJA – ŠKOFJA LOKA

PROGRAM:

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja čez Planinsko polje v dolino reke Idrijce. Krajši postanek ob Divjem jezeru. Sledi obisk mesta Idrije in gradu Gewerkenegg, kjer si ogledate stalno zbirko o poltisočletni zgodovini živosrebrovega rudnika in mesta. V gradu si ogledamo še geološko zbirko in razstavo klekljanih idrijskih čipk. Po želji lahko obiščete tudi Antonijev rov, kjer spoznate rudarsko življenje. Po ogledu imate krajši postanek v mestnem jedru, da občutimo pravi utrip nekdaj rudarskega mesteca. Pot vas vodi ob reki Idrijci in naprej ob Cerknici skozi Cerkno po lepi razgledni poti čez Vrh mimo Križa do Zakojce, kjer obiščemo domačijo Franceta Bevka. V drugem delu dneva vas pot vodi čez Škofjeloško hribovje v Poljansko dolino. Ob poti postanek za kosilo. Na Visokem naredite krajši postanek pri Tavčarjevi domačiji.

Potepanje zaključite v Škofji Loki, kjer spoznate staro mestno jedro. Po želji lahko obiščete Loški muzej. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane v domači kraj.

CENA NA OSEBO

  • 69 EUR pri udeležbi 20 oseb
  • 59 EUR pri udeležbi 30 oseb
  • 56 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 52 EUR pri udeležbi 50 oseb

V ceni je vključeno: avtobusni prevoz, ogledi po programu, vodenje, vstopnina v grad, vstopnina v Zakojci, kosilo, stroški agencije, zavarovanje in davek.

Upokojencem priznamo 5% popust.


Vstopnice

52,00€

You must log in or register to make a booking.

Nalagam zemljevid ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]