EVENTIM VSTOPNICE

OBVESTILO

Z dnem, 3.4.2017, uvajamo »Strošek obdelave nakupa«  in sicer v znesku 1,50 €, s katerim pokrivamo dodatne administrativne, materialne, stroške bančnih transakcij in druge stroške.

  1. Zaračunavanje nadomestila končnim kupcem

 

Nadomestilo ni sestavni del cene vstopnice, zato se kupcu zaračuna dodatno na celotno enkratno naročilo oz. nakup. Prodajno mesto, bo končnemu kupcu izstavilo davčno potrjen račun za vstopnice (tako kot dosedaj, brez DDV), dodatno pa bo na računu še »Strošek obdelave nakupa« v bruto vrednosti 1,50 €.

Odgovori na vaša vprašanja :

Kaj je strošek obdelave nakupa? Strošek obdelave nakupa je nov strošek, ki ga mora kupec plačati ob nakupu Eventimovih vstopnic za katerikoli dogodek.

 

Strošek je vezan na enkratni nakup in ne na število kupljenih vstopnic. Če kupec kupi več vstopnic naenkrat, plača strošek obdelave nakupa samo enkrat.

Koliko znaša strošek obdelave nakupa? Strošek obdelave nakupa znaša 1,5 EUR z 22 % DDV.
Od kdaj najprej ga zaračunavamo? Strošek obdelave nakupa se kupcu vstopnic zaračunava od 3. 4.  2017 dalje.
Zakaj uvajamo strošek obdelave nakupa? Strošek obdelave nakupa je nadomestilo, s katerim Eventim in pooblaščena prodajna mesta pokrivamo dodatne stroške, do katerih prihaja ob prodaji vstopnic.
Katere stroške pokrivate s stroškom obdelave nakupa? S tem stroškom pokrivamo:

–       stroške bančnih transakcij

–       dodatne materialne stroške, ki so nastali zaradi uvedbe davčnih blagajn (prej je vstopnica veljala kot račun)

–       stroške, vezanih na kontrolo vstopnic na dogodkih (za preprečevanje zlorab – kar je v interesu kupcev)

Ali tega novega stroška ni, če se opravi nakup prek spleta? Strošek obdelave nakupa se zaračunava za vse nakupe –na spletu in vseh fizičnih prodajnih mestih.

 

Zakaj nastaja  za Eventim strošek, če se kupi vstopnico prek spleta? Pri vstopnicah, kupljenih na spletu, je treba na samem dogodku preveriti veljavnost vstopnice, da ne pride do zlorab in posledično nezadovoljstva vas kupcev.
Ali plača kupec strošek obdelave nakupa za vsako vstopnico posebej? Ne, strošek obdelave nakupa je vezan na prodajno transakcijo torej  posamezen nakup in ne na število vstopnic. Vseeno je, ali kupec kupi eno, dve ali več vstopnic.

 

Ali bo Evetim povrnil strošek ob odpovedi dogodka? Seveda, ob odpovedi dogodka in vračilu vstopnice, vrnemo celoten znesek nakupa vstopnice, vključno s stroškom obdelave nakupa.
Zakaj strošek obdelave  nakupa ni naveden na vstopnici? Strošek obdelave nakupa ni naveden na posamezni vstopnici, ker se zaračuna na prodajno transakcijo torej nakup in ni sestavni del vstopnice.
Ali v tujini tudi zaračunajo ta strošek? Tudi v tujini se zaračunava ta strošek. Višina se razlikuje med državami, in sicer  se giblje od 1,2 EUR pa vse do 15 EUR.
Ali se bo strošek nakupa zaračunaval tudi na Hrvaškem? Da. Strošek se od 3. 4.  2017 zaračunava tudi na Hrvaškem in znaša 10 HRK.