CELJE IN LAŠKO
ADR LASSLO 1 - CELJE IN LAŠKO

CELJE IN LAŠKO

PROGRAM:

Odhod avtobusa ob 7. uri iz domačega kraja. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane do Šempetra v Savinjski dolini. V spremstvu vodnika si ogledate arheološki park Rimska nekropola, ki še dandanes spada med najpomembnejše in najlepše ohranjene spomenike rimske dobe v Sloveniji in Srednji Evropi. V lapidariju, muzeju na prostem, bodo tako pred vašimi očmi zasijale prečudovite grobnice Rimljanov z reliefi, ki so delo vrhunskih mojstrov takratnega časa. Pot nadaljujete do Celja – Knežjega mesta, kot ga poimenujemo. Sledi sprehod po mestnem jedru, kjer spoznate: tlakovane rimske ulice, redka starokrščanska krstilnica, mogočni Stari grad Celje in knežji dvorec (nekdanja knežja palača Celjskih), pa mestne cerkve in obnovljeno srednjeveško obzidje, ki pričajo o nekdanji moči in slavi “druge Troje”. Po želji lahko obiščete Pokrajinski muzej v stari Grofiji, ki predstavlja enega najlepših primerov renesančne arhitekture na Slovenskem. Na baročni blišc spominjata Marijino znamenje na Glavnem trgu in Prothasijev dvorec s prekrasno poročno dvorano. Klasičistično arhitekturo ponazarja stari celjski magistrat, v katerem že več desetletij deluje Muzej novejše zgodovine.

V enem izmed gostišč vas čaka toplo kosilo. V popoldanskih urah vas pot vodi ob reki Savinji do Laškega. V spremstvu lokalnega vodnika obiščete Muzej pivovarstva in zdraviliškega turizma, ki govori o veliki vlogi obeh dejavnosti za razvoj kraja. Ogledate si stare pivovarniške eksponate. Sledi obisk Pivovarne Laško, ki je naslednica 180-letne tradicije varjenja piva v Laškem. Pivovarji vam bodo zaupali skrivnosti varjenja piva in vas popeljali skozi avtomatizirane proizvodne procese. Po ogledu si privoščite degustacijo piva.
Vožnja skozi Radeče in ob reki Savi proti Ljubljani in naprej po avtocesti proti domu.

CENA NA OSEBO

  • 73 EUR pri udeležbi 20 oseb
  • 62 EUR pri udeležbi 30 oseb
  • 58 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 54 EUR pri udeležbi 50 oseb

V ceni je vključeno: avtobusni prevoz, ogledi po programu, vodenje, kosilo, vstopnina za obisk Rimske nekropole, vstopnina v pivovarski muzej, degustacija piva, stroški agencije, zavarovanje in davek.

Upokojencem priznamo 5% popust.


You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]