GEOSS-VAČE-SEVNICA
geoss - GEOSS-VAČE-SEVNICA

GEOSS-VAČE-SEVNICA

PROGRAM:

Odhod avtobusa ob 7. uri iz domačega kraja. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane do GEOSSa, ki je težišče naše države, saj se središče nepravilnemu liku, kot je obris mej naše države, ne da določiti. Postanek pri obeležju. Pot nadaljujete do Vač, kjer si ogledate povečano kopijo situle z Vač, božji grob v cerkvi sv. Andreja na Vačah, fosilno morsko obalo. Vožnja do gradu Bogenšperk, kjer si ogledate Valvasorjevo sobo, bakro tiskarno, zbirko o vraževerju, zbirko noš, geodetsko in lovsko zbirko in Valvasorjevo korespondenco. V preostanku dneva vas pot vodi ob reki Savi v Zasavje, kjer spoznate Zagorje, Trbovlje, Hrastnik in Zidani most. Po želji in z doplačilom se lahko podate na splavarjenje po reki Savi. S splavom – flosom povsem varno zaplujete po reki. Veseli splavarji vam ob dobri kapljici ponudijo pravi splavarski golaž, kuhan na odprtem ognju. Na splavu doživite splavarski krst po običaju iz preteklosti, ko so krstili splave z namenom, da so svoj dragoceni les pripeljali do končne postaje. Reka vas vodi do Radeč, kjer si ogledate stari del mestnega jedra. Splavarjenje zaključite v splavarski gostilni z ogledom razstave splavarskih predmetov. Čaka vas pozno kosilo.

Po dobrem obedu in počitku nadaljujete potepanje ob reki Savi do Sevnice, kjer naredite postanek za ogled. Pot proti domu vas pelje skozi Mirensko dolino, Trebnje in Ivančno Gorico. Prihod v domači kraj v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO

  • 71 EUR pri udeležbi 20 oseb
  • 59 EUR pri udeležbi 30 oseb
  • 55 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 51 EUR pri udeležbi 50 oseb

V ceni je vključeno: avtobusni prevoz, ogledi po programu, vodenje, kosilo, vstopnina v grad Bogenšperk, stroški agencije, zavarovanje in davek.

DOPLAČILO: splavarjenje 20 EUR na osebo.

Upokojencem priznamo 5% popust.


You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]