CINQUE TERRE
1608 9 - CINQUE TERRE

CINQUE TERRE

PROGRAM:

1. DAN
Odhod avtobusa izpred šole ob 5. uri. Vožnja mimo Sežane in Benetk do Mantove, mesta, ki je obdano s tremi jezerci. Ogledali si bomo palačo Gonzaga, nekoč eden največjih dvorov v Evropi. Sprehodili se bomo mimo številnih srednjeveških palač. Sledi nadaljevanje poti do Parme, mesta, ki slovi po dobri hrani in lepem življenju. Ogledali si bomo večje mestne znamenitosti: palazzo Pilotta, gledališče, cerkev della Staccatta, Garibaldijev trg, stolnico in nepozabni baptisterij v katerem so najlepše romanske skulpture… Po končanih ogledih vožnja do hotela v okolici La Spezie. Namestitev v hotelu, večerja in program po želji skupine.

2. DAN
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do La Spezie, kje se bomo vkrcali na barko, ki nas bo odpeljala na čudovite Cinque Terre. Prvi postanek bo v kraju Porto Venere, kje je bil včasih Venerin tempelj. Ogledali si bomo cerkev Sv. Petra, videli bomo jamo, kjer je Byron dobil navdih za svoje stihe … Ponovno se bomo vkrcali na barko in se prepustili užitku na panoramski vožnji in nepozabnem razgledu na vasice, ki so ukleščene med morje in skalne pečine. Izkrcali se bomo v vasici Monterosso, kjere bomo imeli nekaj prostega časa za kosilo, kajti Cinqua Terre slovijo po odlični hrani z morskimi sadeži. Z vlakom se bomo odpeljali do kraja Vernazza in nato še do Manarole.
Iz Manarola pa se bomo sprehodili po “poti ljubezni”, ki je vklesana v skalo do vasice Rio maggiore. Sledi ogled vasice in vožnja z vlakom v La Spezio, kjer nas bo čakal avtobus in z vmesnimi postanki odpeljal proti domu.
Prihod v domači kraj v poznih večernih urah.

CENA na osebo:

  • 203 EUR pri udeležbi 20 oseb
  • 167 EUR pri udeležbi 30 oseb
  • 149 EUR pri udeležbi 40 oseb
  • 142 EUR pri udeležbi 50 oseb

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestnine, vodenje, 1 x polpenzion, izlet z ladjo v obe smeri ali povratek z vlakom, ogled po programu, nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: V ceni ni vključena vstopnina za “pot ljubezni” cca 8 EUR. Doplačilo za enoposteljno sobo 14 EUR.


You must log in or register to make a booking.


Nalaganje mape ....

Rezervacija

    Dan odhoda: Dan prihoda: Število oseb: Tip namestitve:

    [wpgdprc "Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na tej spletni strani."]